7 gode grunde til at vælge WordPress til din webside

WordPress

WordPress er et CMS system

Jeg bruger WordPress til de websider jeg laver. I denne artikel vil jeg fortælle om nogle af grundene til at jeg har valgt det. WordPress er et CMS system, det er en forkertelse for “Content Management System” og betyder at websiden udover den del der præsenterer websiden for besøgende, så indeholder systemet også en administrations del, hvor ejeren af systemet selv kan redigere indholdet af siden, vel og mærke uden at være programmør og kende en masse til HTML, CSS o.l. Det betyder i praksis at med en WordPress webside kan alle selv styre indholdet på deres webside.

Nemt at tilføje ekstra funktionalitet

WordPress startede som en blogger platform, men har udviklet sig til at være meget mere end det. Funktionaliteten på websiden kan udvides med noget der hedder “Plugins”. Et plugin er en ekstra funktionalitet som er nem at tilføje f.eks. via WordPress Plugin Directory. Der findes pt. 44.471 gratis plugins som alle kan hentes og installeres fra plugin biblioteket, og ud over de gratis plugins findes der også et stort antal premium plugins, som koster et mindre beløb. Det betyder at næsten uanset hvilken funktionalitet man kunne ønske sig, så er der ofte nogle andre som allerede har lavet det, og gjort det tilgængeligt i plugin biblioteket. Man skal dog være opmærksom på, at alle disse plugins kan være lidt svingende i kvaliteten, og mange gange er supporten og fejlrettelserne bedre/hurtigere ved de plugins som man har betalt lidt for. Generelt kommer der mange opdateringer til alle disse plugins.

Webbutik med online betaling

WooCommerce

En af de plugins man kan installerer i WordPress er en fuldt funktionsdygtig webbutik, med alt hvad man kan ønske sig af betalings moduler, lagerstyring, håndtering af moms, fragt og rabatkoder. Og den er ganske gratis. Via adminstrations delen kan man selv oprette produkter, med priser, produkt beskrivelser og billeder. Hvis man vil have onlinebetaling, så skal man dog også have en betalingsgateway og en indløsningsaftale (men det kan jeg hjælpe dig med at få).

26.4% af alle websites er lavet med WordPress

WordPress bliver brugt rigtig mange steder, faktisk så er 26.4% af alle websider lavet med WordPress. Jeg er ikke sikker på hvor mange websider der findes, men er sikker på at det er ret mange. Og hvis man kun tager de websider med, som er lavet med et CMS system, så er tallet helt oppe på 59.4%, det er voldsomt mange flere end de nærmeste konkurrenter som ligger omkring 5-6%. Kilde: W3Techs. Det betyder også at der er rigtig mange mennesker der arbejder meget med systemet, og hvis man støder ind i et problem, så er der stor sandsynlighed for at andre har oplevet det samme, og skrevet en artikel om løsningen, som bare venter på at blive fundet med Google.

Søgemaskine optimering

En anden type plugin man kan installerer på en WordPress side, er et plugin til søgemaskine optimering. Søgemaskine optimering handler om at lave sin webside, så den kommer til at ligge højt f.eks. i Googles søgeresultatet. Der findes et plugin som hedder Yoast SEO, det hjælper dig med at lave søgemaskine optimering på dit webindhold. Den kan f.eks. fortæller dig om du skal skrive flere ord i din artikel, bruge søgeordet flere eller færre gange, indsætte billeder eller links i din artikel, alt sammen noget som giver din webside en bedre placering i søgeresultaterne.

Opdateringer og fejlrettelser

Både WordPress og de plugins man har installeret bliver ofte opdateret. Det betyder at når der er fejl i nogle af tingene så bliver det hurtigt rettet. Det hænger nok sammen med at der er så mange der bruger WordPress, at fejlene hurtigt bliver fundet og rettet. Hvis man støder ind i et problem, og skriver til udviklerne så kan der dog være lidt forskel på hvor hurtigt de reagere, men der er især god support på premium plugins, jeg har tidligere oplevet at en fejl er rettet og en ny version af et plugin udgivet, nogle få timer efter at jeg har skrevet til udviklerne. Når alle disse plugins kommer fra forskellige udviklere, så er der dog risiko for at der opstår en konflikt mellem 2 plugins når man laver en opdatering, derfor er det altid en god ide at tage en backup af sin webside, før man laver opdateringerne. Se evt. en lille video om backup af WordPress på dette link.

Hurtigt webdesign med færdige temaer

Til WordPress findes der også noget der hedder tema’er. Der et færdigt layout man kan hente ligesom et plugin. Der findes flere tusinde af dem, nogle er gratis og nogle koster lidt, igen er der også stor forskel på kvaliteten af dem. Men ofte kan man browse rundt imellem en masse tema’er og se eksempler på dem, f.eks. i WordPress Theme Directory , og på den måde kan man hurtigt finde et tema der passer til den stil man gerne vil have på sin webside, også uden at man har det store kørekort til HTML m.m.

 

 

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply